به مناسبت هفته جهانی سلامت مردان
مردان و آگاهی بخشی درباره سرطان بیضه
سرطان بیضه یکی ازشایع ترین سرطان های مردان در گروه سنی ۱۵ تا ۳۵ سال است. شایان ذکر است که این بیماری حدود یک درصد از کل سرطان های مردان را شامل میشود. از نشانه های این بیماری به وجود آمدن تورم بدون درد دریک بیضه یا پیدایش یک ندول (برآمدگی) است که معمولا شخص به صورت تصادفی متوجه بروز آن میشود. در ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران، احساس درد مبهم یا سنگینی در ناحیه پایینی شکم، در اطراف مقعد یا کیسه بیضه ها ممکن است وجود داشته باشد. در ۵ درصد از موارد ابتلا به سرطان بیضه، بیماران دچار رشد پستان نیز می شوند.
از علل افزایش بروز این سرطان می توان به نهان بیضگی، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان بیضه، نازایی، عفونت HIV و مصرف زیاد ماری جوانا اشاره کرد. تشخیص این سرطان با معاینه بالینی توسط پزشک و سونوگرافی امکان پذیر است و برای درمان این سرطان در مرحله اول جراحی و در صورت لزوم شیمی درمانی و رادیوتراپی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
یکی از مهمترین راهکارها برای مدیریت و حتی پیشگیری از این بیماری تشخیص زودهنگام است بنابراین توصیه میشود آقایان به هر نوع تورم، برآمدگی یا غیرقرینگی با و حتی بدون درد بیضه توجه کرده و برای تشخیص در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کنند. خودارزیابی جهت بررسی سلامت بیظه ها باید از سن ۱۵ سالگی آغاز شود.
ممکن است برخی افراد شیوه های دیگر درمانی مثل استفاده از ویتامین ها، داروهای گیاهی، تکنیکهای کاهش استرس، طب سوزنی و یا هومیوپاتی را برای درمان توصیه کنند اما بسیار مهم است که حتما در مورد این روش ها با پزشک خود مشورت نمایید.
سرطان بیضه و درمان آن می تواند سطح هورمونی بدن را تحت تاثیر قرار دهد و حتی بر توانایی باروری مردان تاثیر بگذارد. بنابراین پیش از شروع فرایند درمان باید با پزشک در مورد اثرات احتمالی صحبت کرده و تمام خطرات احتمالی را در نظر گرفت. این سرطان در بسیاری از مردان تنها یکی از بیضهها را درگیر میکند. بیضه باقی مانده، معمولاً به اندازه کافی هورمون تستوسترون مورد نیاز برای یک زندگی طبیعی را تولید میکند.