نیازهای سلامتی معلولان مبتلا به سرطان
دوازدهم آذرماه روز معلولان است و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت کشور را افراد معلول و کم توان جسمی حرکتی تشکیل می دهند.
بسیاری از افراد معلول ممکن است دچار سرطان شوند از سوی دیگر درمان بیماری سرطان مانند هر بیماری دیگری، عوارضی بر جسم بیمار به جای میگذارد که گاه در تمام عمر، فرد آن را با خود به همراه دارد. با اینکه معلولیت از عوارض شایع درمان سرطان در کودکان نیست، اما در بعضی موارد مانند سرطانهای استخوان، تومورهای مغزی، تومورهای چشمی و غیرشایع در کودکان، این بیماری منجر به بروز معلولیت در افراد مبتلا به سرطان میشود. همچنین باید در نظر داشت که درصد بالایی از سرطانها در بیماران با سن بالا بروز میکنند. این دسته از بیماران با توجه به شرایط سنی و همچنین بیماریهای زمینهای همراه، معمولا با درجات مختلفی از ناتوانی روبرو هستند.
دسترسی به امکانات سلامت و بهداشتی از حقوق اولیه انسان است. دسترسی فیزیکی آسان و امکان پرداخت مناسب از ابعاد این نوع از دسترسی ها هستند. شواهد علمی نشان میدهند که در سراسر دنیا، افراد با ناتوانیهای جسمی در مقایسه با جمعیت غیر معلول جامعه، کمبودهای بیشتری را در زمینه دسترسی و استفاده از مراقبتهای بهداشتی احساس میکنند، که البته تمام تلاش سیستم های درمانی جبران این کمبودهاست.
امروزه درمان های سرطان پیشرفت های شگفت انگیزی داشته است. اکثر بیماران یا آنرا ریشه کن یا کنترل خواهند کرد و به زندگی خود ادامه خواهند داد ولی گاها در موارد محدودی از بیماران مبتلا به سرطان، این امکان وجود دارد که بدنبال درگیری سرطان ، و یا عوارض درمان دچار معلولیت بشوند .گاهی هم این امکان وجود دارد که با نظر تیم درمانی ؛ ارزش این وجود داشته باشد که بعنوان مثال با قطع یک عضو یا از دست دادن یک توانایی ( مثل شنوایی یا بینایی ) تومور را با قطعیت بیشتری از بین ببرند . در واقع بیمار با از دست دادن آن توانایی ، درمان بهتری را کسب خواهند کرد . اما این نوید وجود دارد که با پیشرفت های خیلی خوبی که در زمینه توانبخشی و کاردرمانی بوجود آمده ، که در کشور ما هم موجودند ، این معلولیت ها بازتوانی شوند و محدودیت ها به حداقل برسد.