سامانه انتخاب و مدیریت سخنرانان علمی انجمن رادیوانکولوژی ایران

پیش نویس و غیرقابل استناد

ایجاد سامانه‌ای منسجم در راستای کمک به انتخاب سخنرانان رویدادهای علمی که توسط انجمن رادیوانکولوژی ایران برگزار می گردد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

این سامانه می‌تواند فرایندی شفاف و منظم برای انتخاب سخنرانان فراهم کند. چنین سیستمی به شناسایی سوابق علمی و اجرایی و مهارت‌های سخنرانی افراد کمک می‌کند. همچنین، این سامانه می‌تواند با ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع از سخنرانان و سوابق ارائه‌های علمی، نه تنها از تکرار موضوعات جلوگیری کرده و کیفیت برنامه‌های آموزشی را ارتقا دهد بلکه فضا را برای شرکت افراد جوان تر یا جدیدتر در برنامه ها فراهم سازد.

ایجاد یک سیستم منظم برای انتخاب سخنران‌ها، فرآیند تصمیم‌گیریرا سریع‌تر و کارآمدتر می‌کند. این روش می تواند به دبیران علمی و اجرایی رویدادها در انتخاب اعضای پنل های علمی و یا سخنران ها کمک بیشتری کرده و این امر را برای ایشان تسهیل نماید.

سیستم ساختاریافته امکان تحلیل و ارزیابی فرآیند انتخاب و شناسایی نقاط ضعف برای بهبود در رویدادهای آینده را فراهم می‌کند. و با توجه به شفافیت، در صورت وجود هرگونه انتقاد یا سوال در مورد فرآیندانتخاب، می‌تواند پاسخگو باشد و از بروز سوءتفاهم جلوگیری کند.

برای ایجاد سامانه مدون مدیریت سخنرانان علمی، ایجاد یک پروفایل علمی و آموزشی برای هر عضو ناگزیر به نظر می رسد.

گام نخست: ایجاد و به روز رسانی پروفایل آموزشی پژوهشی

در این راستا، در گام نخست، فرم درخواست و ارزیابی توسط کمیته آموزش در بستر سایت انجمن طراحی شده و اطلاعات زیر را از اعضا دریافت خواهد کرد:

مشخصات فردی
موضوع مورد علاقه برای سخنرانی
۳ عنوان اصلی (به عنودان مثال از میان CNS / H.N / Breast / GI / GYN / GU )
۲ عنوان فرعی (به عنوان مثال از میان Sarcoma, Pediatric و غیره)
سوابق علمی و پژوهشی
نمونه‌هایی از سخنرانی‌های قبلی

پس از تکمیل فرم توسط اعضا و جمع آوری اطلاعات آموزشی آنها، پروفایلآموزشی پژوهشی به صورت الکترونیک ساخته می شود. هر فرد به اطلاعات پروفایل خود دسترسی دارد و می تواند آن را در طی زمان، به روز کند.  

گام دوم: انتخاب سخنرانان بر اساس امتیازهای دریافتی از سوابق قبلی

با طراحی سامانه انتخاب و مدیریت سخنرانان علمی انجمن رادیوانکولوژی ایران“، این سامانه بر اساس معیارهای از پیشتعریف‌شده که با رای اکثریت اعضای انجمن (در طی همین نظرخواهیفعلی) تعریف و انتخاب شده اند و حیطه های علمی (ارگان ها) مورد علاقه افراد، امتیاز آنها را در آن حیطه محاسبه می کند. زمانی که یک رخداد علمی برنامه ریزی می شود، دبیر علمی با درخواست خروجی از سامانه، از میان افراد دارای امتیاز بالاتر، سخنران ها را انتخاب می کند.

معیارهای پیشنهادی برای امتیازدهی به اعضا عبارتند از:

سال های سابقه کاری فرد
تجربه علمی و پژوهشی در حوزه مرتبط
کمیت و کیفیت مقالات یا خلاصه مقالات منتشر شده توسط ایشان (مرتبط با حیطه/ارگان مربوطه)
توانایی ارائه و مهارت‌های سخنرانی
نمرات دریافتی طی نظرسنجی ها از مخاطبان رویدادهای علمی قبلی انجمن
تعداد سخنرانی های قبلی فرد در آن موضوع
سخنرانی ها در رخدادهای خارجی (بر اساس تعداد سخنرانی ها و نوع رخداد، امتیاز مثبت دارد)
سخنرانی ها در رخدادهای داخلی به جز برنامه های انجمن (بر اساس تعداد سخنرانی ها و نوع رخداد، امتیاز مثبت دارد)
سخنرانی ها در رخدادهای داخلی انجمن (بر اساس تعداد سخنرانی ها و نوع رخداد، تا یک مورد برای یک سال امتیاز مثبت دارد و بیش از دو مورد، عامل محدودکننده برای انتخاب در رخداد بعدی خواهد بود)
رزومه ایشان در سایر حوزه ها (beyond oncology)
حضور در کارگاه ها و یا سمینارهای مرتبط به پژوهش و اخلاق در انکولوژی

برای اینکه امکان حضور افراد در رخدادهای علمی انجمن فراهم شود و به پربار شدن پروفایل افراد کم سابقه تر بینجامد، انتخاب افراد به عنوان سخنران و عضو پنل، به جز از طریق پروفایل آموزشی پژوهشی، به طور کلی شامل سه روش زیر خواهد بود:

۱) استفاده از “سامانه انتخاب و مدیریت سخنرانان علمی انجمن رادیوانکولوژی ایرانبا تایید دبیر علمی رویداد و کمیته آموزش انجمن رادیوانکولوژی ایران: ۵۰% از انتخاب ها
۲) دعوت از داوطلبین برای شرکت در رویداد (همچون IPYO یاinitiative for promoting of young oncologists که در سالهای اخیر اجرایی شده است): ۳۰% از انتخاب ها
۳) انتخاب سخنرانان از میان اعضای انجمن رادیوانکولوژی ایران با نظر دبیر علمی و اجرایی رویداد: ۲۰% از انتخاب هادر این مرحله و به منظور طراحی سیستم امتیازدهی افراد بر اساس پروفایل آموزشی پژوهشی، از اعضای محترم انجمن رادیوانکولوژی ایران دعوت می گردد تا با تکمیل پرسشنامه زیر، نظر خود را در مورد معیارهای پیشنهادی موجود و نیز پیشنهاد معیارهای جدید اعلام نمایند:

http://panel.rabit.ir/s/93CZCn4DkVd.html